Skip to main content
0

Καλάθι

Ο χειμώνας είναι η εποχή της γυναικείας περιποίησης! Μπορεί να μην το γνώριζες ως τώρα, όμως ως επαγγελματίας ομορφιάς, αλλά και γυναίκας, πρέπει να σε ενημερώσω πως αυτήν την εποχή πρέπει να θωρακίσουμε την επιδερμίδα μας ώστε να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, λόγω της μεγάλης διακύμανσης μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Επίσης μην ξεχνάς πως το χειμώνα διαδέχεται η άνοιξη και πρέπει να προετοιμάσουμε το δέρμα μας ώστε να μην έχει φθορές από την ηλιακή ακτινοβολία που πρόκειται να εκτεθούμε σύντομα!

Όμως δεν είναι μόνο η ανάγκη που κάνει το χειμώνα εποχή του Beaute! Είναι και η ευκαιρία που μας δίνεται, λόγω της πολύ χαμηλής έκθεσής μας στον ήλιο, να κάνουμε ορισμένες θεραπείες στις οποίες απαιτείται κάποιος χρόνος αποκατάστασης και προστασίας μας από το έντονο φως της μέρας και των ακτινών UVA και UVB. Μία οι βροχές, μία οι δυνατοί άνεμοι, μία οι καραντίνες (μακριά από εμάς, αλλά λέμε τώρα), αναγκαζόμαστε να κλειστούμε σε εσωτερικούς χώρους και να κόψουμε τις πολλές βόλτες. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες σωστά και να τις φέρουμε με το μέρος μας; Γιατί να μην προτιμήσουμε το ινστιτούτο της αισθητικού μας από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας;

Εάν αυτά που διάβασες σε άγγιξαν, διάβασε παρακάτω που σου έχω έτοιμη μία λίστα με θεραπείες που θα ανανεώσουν τις επιδερμίδα σου, θα σου προσθέσουν λάμψη, ενώ θα μειώσουν χρόνια και κούραση από την εικόνα σου.

Ρίξε μία ματιά στην ατζέντα σου και βάλε άμεσα στο πρόγραμμά σου κάποιες συνεδρίες με την αισθητικό σου. 

  1. Peeling με πεπτίδια φερουλικού οξεως (Ferulic peptide peel)Ξεκινάω με peeling γιατί αρχικά πρέπει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας. Ειδικά εάν είχαμε πολυάσχολο Φθινόπωρο και δεν προλάβαμε να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας ιδιαίτερα, η απολέπιση επιβάλλεται. Η συγκεκριμένη πρόκειται για μία θεραπεία επιφανειακού peeling που προορίζεται για την αντιμετώπιση της φώτο & χρόνο γήρανσης και την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών. Είναι ό,τι πρέπει για ευαίσθητα δέρματα που επηρεάζονται αρκετά από τον ήλιο, από τους ρίπους της ατμόσφαιρας αλλά και από την εκτεταμένη χρήση μάσκας που έχει μπει πλέον για τα καλά στις ζωές μας.Το φερουλικό οξύ είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και συνδυάζεται με το γαλακτικό οξύ για τις κερατολυτικές του ιδιότητες. Δε θέλω να σε κουράσω με τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά πρέπει να σε ενημερώσω και για το πεπτίδιο juveleven που προσφέρει προστασία στο DNA και για τα λιποπεπτίδια, που είναι ό,τι πρέπει για τη μείωση της χαλάρωσης και των ρυτίδων. Τελευταία αλλά εξίσου σημαντικό συστατικό είναι το λευκαντικό πεπτίδιο “melanostatine” το οποίο λειτουργεί δραστικά υπέρ της μείωσης των στιγμάτων και της υπερμελάγχρωσης (πανάδες κλπ).
  2. Ενυδατική θεραπεία προσώπου πεπτιδίων και υαλουρονικού οξέως.Η επιδερμίδα μας τους χειμερινούς μήνες διψάει για υγρασία. Τα κλιματιστικά αφυδατώνουν  το δέρμα και του στερούν τη φυσική του ελαστικότητα. Οι ρύποι της αστικής ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με την κρύο και ξηρό αέρα μας προκαλούν συνεχώς την αίσθηση του τραβήγματος στο πρόσωπό μας, ακόμα και εάν χρησιμοποιούμε την αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα σε γενναιόδωρες ποσότητες.Η συγκεκριμένη ενυδατική θεραπεία για την οποία θα σου μιλήσω τώρα είναι καινοτόμα και με την επαναστατική της σύνθεση, προσφέρει άμεση αντιγήρανση και αναζωογόνηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεραπειών με εξατομικευμένους ορούς συνδυασμένους με μοναδικές μάσκες υαλουρονικού οξέως. Η αίσθηση που θα έχεις μετά είναι μαγική: Δέρμα μωρού που σφίζει από υγεία κι ενυδάτωση! Μπορείς να την εφαρμόσεις και μόνο μία φορά όμως επειδή σίγουρα θα θελήσεις επανάληψη, να γνωρίζεις πως μπορείς να κάνεις μέχρι και 4 συναπτές συνεδρίες (1 την εβδομάδα).
  3. Βιοαναζωογονητικό peeling (botox like) . Όπως εξηγησαμε πιο πάνω, Peeling και πάλι Peeling!  Δεν υπάρχει τίποτα που να προσφέρει μεγαλύτερη ανανέωση κι αναζωογόνηση στην επιδερμίδα από ένα καλό Peeling. Ιδιαίτερα η συγκεκριμένη θεραπεία που θα μιλήσουμε τώρα, πρέπει να γίνει χειμώνα, διότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε την ηλιακή ακτινοβολία, επομένως πρέπει να γίνει αποκλειστικά τους χειμερινούς μήνες  (Νοέμβριος – Τέλη Φεβρουαρίου) όπου η θερμοκρασία και η ηλιακή ακτινοβολία είναι σε χαμηλά επίπεδα .Πρόκειται για το “Esabiopeel” που περιέχει Εξαπεπτίδιο 8 και διάφορα οξέα τα οποία ενδείκνυται για θεραπείες σε δέρματα με Χρόνο και Φώτο γήρανση. Το χαρακτηρίζουμε ως BOTOX LIKE βιοαναζωογονητικό peeling γιατί αντιμετωπίζει τα σημάδια γήρανσης και ενεργοποιεί το δέρμα σε βάθος χωρίς να δημιουργεί επιφανειακό ερεθισμό. Τα διαφορετικά οξέα τα οποία περιέχονται στη σύνθεση μειώνουν την υπερμελάχρωση, αντιμετωπίζουν τις πανάδες & τις καφέ κηλίδες, απαλύνουν τις σκούρες περιοχές στο δέρμα και προσδίδουν έντονη απαλότητα, βελούδινη υφή και σφριγηλότητα. Παράλληλα ενεργοποιούν τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με αποτέλεσμα να έχουμε αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και της επιδερμικής χαλάρωσης, με άμεση ορατότητα. Και κάπου εδώ σταματάω να περιγράφω θεραπείες γιατί τις ζήλεψα και θα αρχίσω να τις εφαρμόζω στον εαυτό μου μία μία. Παραδέχομαι πως δεν έχω καλύτερο από το να ξαπλώνω στο κρεβάτι του αισθητικού, να κλείνω τα μάτια και να αφήνομαι στα έμπειρα χέρια του. Ειδικά όταν γνωρίζω πως όταν θα τα ανοίξω, θα κοιταχτώ στον καθρέφτη και θα δω το δέρμα μου να λάμπει και να εκπέμπει αναζωογόνηση, ενυδάτωση και υγεία.  Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη, μέχρι τις επόμενες διακοπές. Για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε ικανές να φροντίσουμε για τα πάντα και τους πάντες γύρω μας, πρέπει πρώτα από όλους, να φροντίσουμε τους εαυτούς μας. Να μας αγαπάμε και να μας προσέχουμε! 😘
adcenter

Author adcenter

More posts by adcenter

Leave a Reply